Klimaatplafond | Systeem metal studs (BEKA)

Klimaatplafond | Systeem metal studs (BEKA)

Bij dit droogbouwsysteem worden BEKA profielen tussen de metalstuds geplaatst. Als afwerking wordt gipskarton of een Fermacellplaat van 12mm voorzien. Het is bijgevolg plaatsbesparend.

Eigenschappen

  • De plafondactivering kan onafhankelijk van de afwerker geïnstalleerd worden.
  • De hoofddragers: C-profielen in thermisch verzinkt staal (tweezijdig verzinkt 180gr/m²DIN17162) met afmetingen 27x60x27x0.6mm worden met aangepaste plafondhangers h.o.h. ca 900mm, waterpas en rechtstreeks aan de bovenliggende bouwkundig structuur opgehangen.
  • Plaatdragers: de plaatdragende profielen, type idem als de hoofddragers, met een as-afstaand van 333/400mm, worden dwars op de hoofddragers met speciaal hiervoor ontwikkelde kruisverbinders bevestigd. 

Het activeringssysteem bevindt zich tussen de hoofddragers en plaatdragers. Op deze manier is er geen verlies aan opbouwhoogte tgv het systeem. De verbindingen aan het systeem situeren zich enkel ter hoogte van de verdelers, in het plenum zijn er elders geen koppelingen.

Nadat de aansluitingen zijn uitgevoerd, dient het afgiftesysteem door de installateur van de leidingen, in bijzijn van de toezichter (eigenaar/architect/projectverantwoordelijke), ontlucht en gespoeld te worden en vervolgens op testdruk (+3bar) gebracht te worden. Nadat de installatie gedurende minimaal 4 uren onder werkdruk staat, kunnen de gipskartonplaten gemonteerd worden.

Montage

  • Op de hoofddragers worden PP-profielklemmen bevestigd. Door de ingebouwde afstandshouders worden de klemmen op een vaste afstand van elkaar gemonteerd. De klemmen houden de buitenzijde van de aluminium warmtegeleidingslamellen gefixeerd.
  • De warmtegeleidingslamellen hebben een breedte van 40mm en worden door de profielklemmen op 50mm van elkaar gepositioneerd. In deze lamellen wordt, dmv een flexi-feeder, de 5- laagse buis geleidt.
  • De buis wordt continue, zonder koppelingen, in lus vorm geplaatst. Omdat enerzijds de warmtegeleidingslamellen zeer kort naast elkaar liggen en anderzijds aluminium een uitstekende geleider is, wordt de energieoverdracht zeer snel en efficiënt naar de onderliggende gipskartonplaten gerealiseerd. 
  • Vanop de verdeler worden de kringen dmv splitters uitgebalanceerd. Bij het ontwerp zorgen we er voor dat de kringen 2 aan 2 gelijkwaardig zijn. Bij technische openingen in het plafond (verlichting, ventilatie,…) worden de lamellen onderbroken en de soepele buis rond de opening geplooid.

Neem gerust contact op voor meer informatie over onze klimaatplafonden

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail​​​​​​​